World Dog Show 2008
og Circuit Show på Årsta Slott

Godt utstyrt med norske flagg og champanje dro vi optimistisk til Sverige for å være med på den STORE begivenheten World Dog, eller Verdensvinnerutstillingen, 2008. Ikke at vi hadde så store planer om å vinne selv, men med mange norske påmeldt så hadde vi et håp om vi skulle få noe å feire til slutt. Og vi, det var Rita, undertegnede, Daktari og Emmeli. Vi fikk akkurat plass i en Toyota Corolla sammen med to hundebur, en hockeybag, en koffert, to ryggsekker, to campingstoler, hundefôr og skåler, og, for sikkerhets skyld, et partytelt.
Først bar det til Kolmården, som svenskene av en eller annen grunn har plassert hele 15 mil fra Stockholm! (Les: Så langt unna må man bo når man er treeeeg med å booke overnatting...) Uansett, "Inga problem", jeg hadde med meg Rita Rallysjåfør, som lett fikk Corollaen opp i 155 km/t (eller etthundraogfeffogfeffti som det heter på svorsk). Bare tull at det tar 2 timer og 6 minutter fra Kolmården til Årsta slott slik Google Map ville ha det til, det går greit på en og en halv time med Rita i førersetet. Dessuten bodde Exgate-klanen på samme camping-plass, så det ble mange trivelige timer med hundeprat :o)  Pass bare på for svenske ekorn, de kan faktisk være nokså skumle, i følge pålitelige kilder!

I år ble det ingen kjemperesultater for de norske fargene, nærmest kom Kangelani's Gentle Malaika by Clay som vant unghundklassen på Årsta Slott, og tok hjem ReserveCertet. Også broren Kangelani's Gentle Thanzi by Clay ble plassert, som nummer to i juniorklassen på World Dog. Vereus Qoya Hildegarde ble andre beste tispe i åpen klasse på Årsta Slott, og Masithela's Irresistible Chango ble nummer tre i championklassen på World Dog. Håper jeg ikke har glemt noen norske da!

Beste tispe på Årsta slott ble Shona-the-African-Spirit of Ishtar, BIR ble African Hunter's Amazing Baskerville. Beste tispe på World Dog ble russiske Lo Bianko Key to a Victory og BIR ble Emoyeni's Grand Zuberi. Gratulerer til vinnerne, og takk til alle RR-venner fra fjern og nær for trivelig samvær rundt ringen!

Men champanjen ble med hjem igjen ;o)  Bedre lykke neste gang?

Morro på verandaen til Exgate-klanen. Klanen var for anledningen forsterket med ekte(?)menn, som, kanskje, fikk en overdose Ridgebackprat denne helga!

"Tar du bilde også nå?" Mette og Hege viser at det var LITT alvor også - innimellom...

Juniorklasse hannhund, hele 30 hunder i samme ring på Årsta Slott!

DAKTARI, Shangazas Daktari Design by Mandela ble belønnet med "Very good"

UNA, Shangazas Dame Fortuna, fikk Excellent på Årsta Slott

EMMELI, Shangaza's Belle Of the Ball, og undertegnede "konser"!

Rex Ventor's Orlando, som vant juniorklassen på Årsta slott, broren RV Owen, og Daktari


Flotte unghunder; fra venstre Evergrace's Most Wanted Mankell, Tarujen Simba og Tina Trading Faraon


Flere unghunder: Bawabu Zuberi Zuhri og russiske Tina Trading Sharl som vant klassen på Årsta


Lang lang rekke... Rita, Daktari og Emmeli i en endeløs kø.
Vi var framme på Stockholmsmässan kl. 0621, og var inne i hallen kl. 0730!


Morgenstund er tull i grunn -
Exgateklanen var på plass en halvtime før oss!

EMMELI fikk Excellent av dommer Michael Quinney på World Dog

Beste norske plassering på World Dog, Kangelanis Gentle Thanzi by Clay, andre beste juniorhanne


Gutta med WW08 titler: Rex Ventor's Akeron (veteran), Emoyeni's Grand Zuberi (BIR) og Jorens-Joshua Artrejs Trevo Malawi (junior)