Shangaza-damene i Solviken
Sjef, og - ikke helt ubestridt - flokkleder i Solviken er Linda Wolden. Førsteaspirant til jobben heter Maren Wolden Alme, for tiden seks år, og andreaspirant og den minste tobeinte er Linnea Wolden Alme på fem år. Storesøster er det egentlig Sulawezi på fire bein som er, hun ble sju år nå i mai 2008, men hun har ingen påtrengende lederønsker. Sulawezi er stort sett fornøyd - bare hun får være med oss når det skjer noe! Med til flokken hører også Emmeli på fire år og Bridget på snart ett.

Linda's første Ridgeback var Bagheera, født hos Emoyeni's kennel i 1995. Han var en fantastisk personlighet, til tross for at han hadde noen uønskede egenskaper som tok litt over med årene. Det var takket være Bagheera at det ble en Ridgeback til i huset: Ferdinand, og en til, Babe, og en til... Les mer om Lindas subjektive oppfatning av Rhodesian Ridgeback HER, og om disse første hundene under Til Minne.

Første kull fra Kennel Shangaza ble født i 2001, og  i 2007 ble det fjerde ridgeback-kullet født. Målet med oppdrettet er å få fram den type Ridgeback som vi selv gjerne vil ha, og hos oss er det helse og "interiør" som har førsteprioritet. Det er moro å gå på utstilling, men det aller viktigste målet vårt er at Shangaza-familiene skal ha det bra i hverdagen! Når det er sagt, så blir vi veldig glad om vi treffer valpekjøperne våre på utstilling også! Eller på lydighets- eller agilitybanen, eller kanskje aller helst - om hunden skulle få velge - på sportrening. Mer om kullene og de enkelte hundene finner dere her: A-B-C-kull, og mer om D-kullet her.

Solviken ligger i Hernes i Elverum kommune, Hedmark. Dere treffer oss på epost eller telefon 62411138, mobil 41104384.